top of page

Design Tips για σήμανση ξενοδοχείου που προσθέτει αξία στο brand


Η κυρία Βάνα Κουλαντάκη, Creative Department Manager της bratti, μας δίνει design tips για την σήμανση του ξενοδοχείου


1. Γιατί είναι σημαντική η σήμανση ενός ξενοδοχείου;


Η ταυτότητα και η αισθητική ενός ξενοδοχείου αντικατοπτρίζονται στο λογότυπο και στη σήμανσή του. Είναι η πρώτη εντύπωση που θα έχει ο επισκέπτης του ξενοδοχείου και είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία διαμονής του. Επιπλέον, η σήμανση έχει και λειτουργικό ρόλο για την σωστή παροχή και μετάδοση πληροφοριών στους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, οι πινακίδες κατευθύνουν και πληροφορούν για τις παροχές του ξενοδοχείου, φυσικά τους ίδιους τους χώρους, τις εξόδους κινδύνου κλπ. Επομένως, όσο πιο σωστά μελετήσουμε και σχεδιάσουμε τις πινακίδες ενός ξενοδοχείου τόσο πιο λειτουργικές θα είναι για τους πελάτες και για το προσωπικό του.


2. Πως επιλέγονται η γραμματοσειρά ή τα κείμενα μιας επιγραφής;


Υπάρχουν χιλιάδες γραμματοσειρές και η καθεμία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Η επιλογή της τέλειας γραμματοσειράς αποτελεί βασικό στοιχείο σχεδιασμού σήμανσης για κάθε ξενοδοχείο. Μία γραμματοσειρά μπορεί να επικοινωνεί ένα μοντέρνο στυλ, ενώ μια άλλη μπορεί να εκπέμπει κλασική γοητεία και αξιοπιστία. Στη bratti επιλέγουμε την τέλεια γραμματοσειρά που αντιπροσωπεύει το ξενοδοχείο με βάση το concept design του και την εταιρική του ταυτότητα.


3. Ποιο είναι το πιο βασικό στάδιο στη Μελέτη Σήμανσης και που εστιάζει περισσότερο το design concept;


Το αρχικό και πιο βασικό στάδιο σε μια Μελέτη Σήμανσης είναι το design concept. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το κάθε ξενοδοχείο είναι μια πρόκληση για εμάς. Συνεργαζόμαστε άμεσα με τους graphic αλλά και τους interior designers του ξενοδοχείου, οι οποίοι μας αποστέλλουν λογότυπα, brand manuals & interior designs. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η εξειδικευμένη ομάδα μας διαμορφώνει άποψη για το στυλ του ξενοδοχείου προκειμένου να σχεδιάσει τα design concepts. Ένας δεύτερος παράγοντας που βοηθάει στο σχεδιασμό του concept είναι η τοποθεσία, η κουλτούρα και η ιστορία του τόπου στον οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο.


4. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημεία-κλειδιά που λαμβάνετε υπόψιν για τη σωστή προδιαγραφή μιας σήμανσης;


  • Οι πινακίδες να είναι απολύτως εναρμονισμένες με τη μοναδική αισθητική του καταλύματος, έτσι ώστε να μη φαντάζουν παράταιρες αλλά να είναι μέρος του συνολικού design του.

  • Οι πινακίδες των υποδομών να είναι ορατές και ευδιάκριτες σε κάθε σημείο του καταλύματος, έτσι ώστε να ενημερώνουν άμεσα τους ταξιδιώτες, σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν για κάποια υποδομή.

  • Να ληφθούν υπόψιν οι διαφορετικές χρήσεις αλλά και η μοναδικότητα του κάθε χώρου και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, τόσο στο μέγεθος όσο και στο design των πινακίδων.

_______________


Κλείστε ραντεβού με τους ειδικούς της εταιρείας bratti, προκειμένου να συζητήσετε τις ανάγκες του δικού σας έργου. Επικοινωνήστε μαζί μας: info@bratti.eu

bottom of page