top of page

Στη σήμανση ξενοδοχείου δεν αρκεί μόνο ένα καλό design

Η σήμανση ενός ξενοδοχείου είναι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμπειρία διαμονής που θα έχουν οι επισκέπτες του.


Η σωστή σήμανση ξενοδοχείου είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που διακρίνει τις δημοφιλείς και επιτυχημένες ξενοδοχειακές μονάδες… από όλες τις υπόλοιπες!


Ποια είναι η διαφορά στις παραπάνω 2 προτάσεις;

Η σπουδαία λέξη «σωστή» που δίνει υπεραξία στη σήμανση. Η λέξη «σωστή» κρύβει μέσα της το ορθό, το πραγματικό, το αληθινό, το ακριβές. Ακριβώς όσα χρειάζεται μια σήμανση για να είναι λειτουργική και να καθοδηγεί τους επισκέπτες ενός χώρου να εντοπίσουν αυτό που χρειάζονται ή ψάχνουν.


Η bratti με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στη σήμανση επαγγελματικών χώρων και πάνω από 1.200 μελέτες σήμανσης σε ξενοδοχεία, διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία να παρέχει σωστή σήμανση.



Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν την ορθότητα της σήμανσης;


Το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο για τη δημιουργία σωστών ποιοτικών συστημάτων σήμανσης είναι αυτό της Μελέτης Σήμανσης.

Η εξειδικευμένη ομάδα της bratti αποτελείται από αρχιτέκτονες, interior designers, βιομηχανικούς σχεδιαστές και γραφίστες. Επομένως, διαθέτουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία και την απαιτούμενη εμπειρία για ένα άρτιο και επαγγελματικό αποτέλεσμα σήμανσης.


Μια ολοκληρωμένη μελέτη σήμανσης πραγματοποιείται σε τρία στάδια.


1ο Στάδιο Μελέτη Δημιουργικού


Μελετάμε και αποφασίζουμε τα υλικά κατασκευής, το είδος της γραμματοσειράς, το ύφος των εικονογραμμάτων και των υπόλοιπων συμβόλων, το σχήμα και το σχέδιο των πινακίδων. Επίσης, σε αυτό το στάδιο επιλέγουμε το χρώμα της σήμανσης, την ύπαρξη ή μη φωτισμού, ώστε να ταιριάζουν και να ενισχύουν την αρχιτεκτονική του χώρου.


2ο Στάδιο Κυκλοφοριακή Μελέτη (Wayfinding)


Καθορίζουμε όλα τα σημεία σήμανσης με στόχο την εύκολη και άμεση πληροφόρηση και καθοδήγηση του επισκέπτη. Επίσης, καθορίζεται η ροή κίνησης με βάση συγκεκριμένους προορισμούς, όπως τα δωμάτια, η υποδοχή, τα ασανσέρ, τα εστιατόρια, οι οδεύσεις διαφυγής, spa κ.ά., καθώς και η κατεύθυνση προς άλλα κτίρια του ξενοδοχείου και τους εξωτερικούς του χώρους.


3ο Στάδιο Κατασκευαστική Μελέτη


Καθορίζουμε με ακρίβεια το μέγεθος και τις προδιαγραφές κατασκευής της κάθε πινακίδας, οι οποίες αφορούν τον σχεδιασμό της, τα επιλεγμένα υλικά και το σημείο τοποθέτησης της λαμβάνοντας υπόψη και από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, σε αυτό το στάδιο γίνεται και η μελέτη φωτισμού της σήμανσης, καθώς και μελέτη στήριξης των πινακίδων.



Συμπεράσματα:


1. Δεν αρκεί ένα καλό design πινακίδας για να φέρει το αποτέλεσμα της ορθής καθοδήγησης και πληροφόρησης που χρειαζόμαστε για το ξενοδοχείο μας. Απαιτείται εξειδικευμένη μελέτη σήμανσης.


2. Πολλά διαφημιστικά γραφεία ή designers προτείνουν ευφάνταστες πινακίδες με ωραίο εικαστικό, αλλά γίνεται αντιληπτό όταν περνάμε στο στάδιο της παραγωγής αυτών των προτάσεων ότι δε μπορούν τελικά να παραχθούν ή ότι είναι ελλιπής η στοιχειοθέτησή τους αφού λείπουν σημαντικές πληροφορίες: βάρος πινακίδας, διαστάσεις, επιπλέον χαρακτηριστικά όπως LED φωτισμός κλπ


3. Μόνο μια εξειδικευμένη εταιρεία μελέτης σήμανσης μπορεί να σχεδιάσει και να παράξει ένα άρτιο αποτέλεσμα σήμανσης.


Στην Bratti πιστεύουμε ότι αξία έχει το αποτέλεσμα ενός έργου, όταν:
  • έχει μελετηθεί σωστά

  • έχει παραχθεί με τα κατάλληλα υλικά

  • δημιουργεί value for money

_______________


Κλείστε ραντεβού με τους ειδικούς της εταιρείας bratti, προκειμένου να συζητήσετε τις ανάγκες του δικού σας έργου. Επικοινωνήστε μαζί μας: info@bratti.eu

bottom of page